Kirjoitanpa nyt muutaman sanasen ihan huvikseni tässä. Koetan nyt ihan oikeasti hakea positiivisia asioita vaikka mistä, koska melkeinpä päivittäin tulee huikea masennuksen tunne, jolloin mikään ei kerta kaikkiaan huvita, ei onnistu ja on muutenkin turhaa. Tiedän toki, että tämä johtuu äitini vastikään sattuneesta kuolemasta – ketäpä sellainen ei masentaisi, vielä, kun tapaus on näin tuore. Mutta tiedän myös, että elämässä on enemmän hyviä kuin huonoja asioita, kunhan ne vain osaa oivaltaa.

Tämän päivän positiivinen asia on ollut esimerkiksi aivan ihana ilma, jälleen kerran. Aurinkoa on riittänyt pilvettömältä taivaalta, ja tietenkin kevään tehdessä tuloaan aurinko lämmittää. Se tuntuu ihanalta meikittömällä iholla – niin, olen viikon verran nauttinut siitä, etten ole laittanut naamaani mitään meikkivoiteita tai edes ripsiväriä. Oloni on kerrassaan ihanan kevyt ja jotenkin paljon vapaampi, kuin mitä yleensä meikattuna.
 
Ihanan ilman ansiosta lähdin sitten koiran kanssa kuljeskelemaan meren jäälle, jossa oli paljon muutakin porukkaa. Oli ihmisiä koiriensa kanssa, oli hiihtäjiä ja kävelijöitä. Oli pilkkijöitä, moottorikelkkailijoita ja mahdollisesti jossain sivussa avantouimareitakin. Koetin kovasti kävellä kasvot aurinkoa kohden – haluan hieman väriä naamaani. Jäällä ei tuullut oikeastaan ollenkaan, joten ollenkaan liian kylmä ei ollut. Koira tietysti tykkäsi jäällä olemisesta kovasti, ja heilui ympäriinsä sinne tänne haukkuen. Koetin välillä itsekin juosta, mutta ylläni ei ollut maailman paras lenkkivarustus – muutenkin kuntoni on huono. Juokseminen oli kuitenkin huonokuntoisuudestani huolimatta melko positiivinen juttu – siinä sai itsekin purkaa energiaansa.
 
Termospullollinen kaakaota jäi ottamatta mukaan, sillä täällä ei kuulemma ole termospulloa. Huomenna olemme menossa tekemään taas samanlaisen reissun. Ajattelin, että termospulloa voisi lainata joltain sukulaiselta, jolla sellainen on… Aikaa kun jäällä viettää mieluusti kauemminkin. Tänään olimme likemmäs kaksi tuntia, ja aika tuntui oikeasti joltain puolelta tunnilta. Ulkoilma tekee hyvää ja piristää mieltä. Näköjään se auttaa myös paremmin yöunille, sillä nyt väsyttää jo…