Mietiskelin juuri äskettäin, että näin kevään tullen olisi varmaan hyvä alkaa miettimään esimerkiksi matokuuria ja punkkikarkotteita koiralle. Matokuurin nyt saa apteekista, ja sen voi varmaan ihan turvallisin mielin ostaakin. Punkkikarkotteista sen sijaan en tiedä yhtään mitään, ja olenkin yrittänyt kuumeisesti etsiä tietoa siitä, millainen punkkikarkote sopisi parhaiten sekarotuiselle koiralle. Luin kauhutarinoita siitä, miten jotkut punkkikarkotteet ovat lamaannuttaneet koiran sydäntoiminnan ja koira on sen seurauksena jopa kuollut. Tietenkään en halua koirani kokevan moista kohtaloa, mutta punkit sen sijaan haluan pitää loitolla.

Tänään ostettiin koiralle uusi harjasetti, jossa on monenlaista harjaa. Pitääkin aloittaa sen ”kalttaus” tänään. Kynnenleikkaustakin pitää ajatella, ja ostaa sitä varten kynsisakset. Joitakin tarvikkeita varmasti olisi äitivainaani entisessä asunnossa eli hänen uuden miehensä asunnolla, mutta sinne en halua monestakaan syystä mennä. Siispä olen päätynyt pikkuhiljaa ostelemaan koiralleni ihan uusia tarvikkeita. Pakkohan se on, jos meinaa kerran koiraa pitää. Kynsiäkään en ole koskaan leikannut, joten sekin mietityttää. Mielessäni pyörii myös koiran hammashoito. Ostin kyllä sille tänään taas noita suunpuhdistustikkuja, mutta mietin silti, olisiko kuitenkin hyvä, jos pesisin siltä hampaita edes välillä?
 
Tulipa sitten mieleen myös katsella huvikseni netistä kissojen hampaidenhoitoon liittyviä asioita. Joku sanoi pesevänsä kissalta kerran päivässä hampaat, joku toinen taas sanoi, että menettäisi varmaan silmänsä, jos rupeaisi kissaltaan hampaita pesemään. Luulen myös, että meidän kissamme ei hirveästi hampaiden pesemisestä innostuisi… Tämähän nyt ei kuitenkaan sinänsä mitään, koska hampaita on totta kai hyvä hoitaa. Yllätyin kuitenkin enemmän kuin vähän lukiessani, että kissoilta leikataan kynsiäkin. Siis me ei olla ikinä leikattu meidän kissaltamme kynsiä, ja se on sentään jo noin kuusitoistavuotias. Sillä on kynsimispuu, jota se käy aina kynsimässä. Kynnet pysyvät terävinä, mutta eivät kuitenkaan kasvakaan liikaa. Kissamme on sisäkissa, mutta yksi näistä kissoista, joiden kynsiä säännöllisesti leikataan, on ulkokissa. Ihmettelin, ihmettelen.