Vaikka olenkin blogini luonut nimenomaan keskittymään kahden tietyn aihealueen ympärille, aion silti puhua myös monesta muustakin minua koskettavasta asiasta. Tarkoitushan on jakaa sekä suruja että iloja, ja kaikenlaista, mitä nyt yleensäkin on mielessä.

Tänään mielessäni on shoppailu. Tuo maaginen sana, joka saa naiset (miksei myös miehetkin) ryntäilemään vaatekauppoihin ja tyhjentämään lompakkonsa (tai tilinsä) alta aikayksikön.
 
Itse en ole koskaan ollut mikään hysteerinen shoppaaja, joka joutuu suoranaiseen transsiin kuullessaan jonkun vaatesuunnittelijan nimen, tai hysterian valtaan nähdessään uusia vaatteita. Tokihan minä pidän vaatteista ja haluaisin kaiken aikaa ostella uusia vaatteita, tarvitsinpa sitten niitä tai en. Välillä saattaa olla kausia, jolloin kuluu pitkäkin aika ostamatta yhtään mitään. Rahat menevät ikään kuin muualle.
 
Mutta koska olen huomenna menossa elokuviin, päätin, että nyt on aika vähän päivittää vaatetusta. Nimenomaan vähän, en tokikaan ostanut koko kauppaa tyhjäksi. Ei minulla siihen varaa olisikaan, niin valitettavaa kuin se onkin. Haaveissani on jo pidemmän aikaa ollut saada jonkinlainen pusero, mutta tänään päädyin ostamaan peräti kolme ylävartaloa peittävää vaatekappaletta.
 
Ensimmäisenä mukaan tarttui pinkki ”pusero”, jolle en nyt löydä oikeaa nimeä, mutta joka kuitenkin näyttää hyvältä ja tuntuu mukavalta päällä. Siinä ei ole hihoja, se on istuva, tyylikäs, mutta kuitenkin hieman väljä. Sen alle on tarkoitettu puettavaksi toppi tai paita. Voisi kai sitä periaatteessa ilmankin mitään ”aluspaitaa” käyttää, mutta silloin se lienee perin paljastava. Ja minä en halua olla tyrkky, ehen. Tämä pusero maksoi 24,95 euroa.
 
Toiseksi tietysti ajattelin, että haluan löytää puseron alle jonkun paidan tai edes jonkun topin, joka näyttää hyvältä ja sopii asuun. Silmiini tarttui ihan tavallinen musta narutoppi, jonka yläosassa oli mustia paljetteja. Itse asiassa minulla on kyseistä toppia saman värisenäkin, ja jopa vihreänäkin, mutta musta versio samasta topista on jo kuluneempi. Tämä toppi maksoi peräti 5 euroa.
 
Kolmanneksi en enää ajatellut ostaa mitään, mutta metriä ennen kassalle pääsyäni silmiini osui alennuskori, jossa myytiin paitoja hintaan 9,95 euroa kappale. Paitoja oli turkooseina sekä pinkkeinä. Pinkki värikin on nätti, mutta enemmän minua pukee mielestäni turkoosi. Epäröin kokojen väliltä, sillä paidat näyttivät aika leveiltä. Turkoosia paitaa ei ollut S kokona, mutta päädyin koettamaan pinkkiä S kokoa sekä turkoosia M kokoa. Molemmat sopivat hyvin, mutta ajattelin, ettei paidan kai kuitenkaan tarvitse olla mikään makkarankuori, vaikka se hyvin saa istuakin. Otin siis turkoosin M koon, ja olen siihen tyytyväinen.
 
Yhteensä ostokset maksoivat vähän vajaa 40 euroa, joka on varsin vähän. Tuolla summalla kun yleensä saa ostettua yhden pitkähihaisen paidan, riippuen tietysti siitä, mistä haluaa paitansa ostaa.
 
Seuraavaksi haaveissani siintää kevättakki, pillifarkut ja farkkucaprit, sekä niin sanottu oloasu nimenomaan turkoosin värisenä. Uusia kenkiäkin olisi mukava katsella. Haluaisin joko valkoiset tai mustat saapikkaat. Mutta ehkäpä minä nekin vielä saan hankittua.
 
Shoppaillaan taas.